Cele mai importante avantaje si dezavantaje ale unei fose septice

Cele mai importante avantaje si dezavantaje ale unei fose septice

Fosele septice au rolul de a colecta apa menajera uzata din locuinte si de a distruge in mare parte elementele poluante concentrate in apele uzate. Oferta de pe piata nu este deloc una limitata ceea ce presupune ca fiecare persoana care doreste sa faca o astfel de investitie trebuie sa faca o cercetare minima din care sa reiasa motivele pentru care ar alege o oferta in detrimentul alteia.

Este important ca in proiectarea unei fose septice trebuie sa se tina cont de consumul de apa specific fiecarei cladiri pe care o va deservi dar si numarul de persoane. Asa cum este orice produs sau serviciu cu care interactionam in viata de zi cu zi, si in cazul foselor septice exista atat avantaje cat si dezavantaje. In randurile urmatoare vom vorbi despre acestea, astfel incat atunci cand intentionezi sa investesti in fose septice sa stii cum sa le alegi.

Avantaje prezentate de fosele septice

Fosele septice sunt usor de montat si sunt bune de utilizat in aceeasi zi. Sunt fabricate din materiale rezistente, durabile si au o serie de calitati care nu permit deteriorarea cu usurinta, precum fibra de sticla sau polietilena.

Daca sunt montate corespunzator atunci nu vor emana mirosuri neplacute si nu distruge zona in care se afla. Instalarea se realizeaza in subteran si nu necesita sa se acorde un spatiu generos si nu utilizeaza resurse suplimentare precum energie electrica pentru a putea functiona corespunzator.

Dezavantajele unei fose septice

Dupa cum spuneam, nu exista un sistem perfect 100% care sa nu aiba nici un dezavantaj. In comparatie cu utilizarea unui sistem de canalizare public, o fosa septica are nevoie de o cantitate mare de apa si constant pentru a transporta deseurile. Curatarea manuala a fosei septice nu este recomandata deoarece poate cauza probleme de sanatate. De asemenea, nu reprezinta o solutie optima pentru zonele predispuse la inundatii ci doar in zonele cu masa de apa redusa.

Totodata, neglijarea intretinerii fosei septice poate atrage o serie de probleme nedorite care la final s-ar putea dovedi costisitoare. Este bine sa se respecte recomandarile firmei de unde se achizitioneaza si monteaza fosa septica pentru a te putea bucura de o instalatie functionala pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Întrebări? Avem răspunsuri!

Întrebări? Avem răspunsuri!

Tot ce trebuie să faci este să ne contactezi.

Andrei - Comercial / Tehnic
0768 724 724

Bogdan - Comercial / Tehnic
0759 59 59 56

Alexandra - Comercial
0721 970 970

Trimite-ne email
info@ecowalburg.ro

Unul dintre consultanții noștri îți va răspunde la toate întrebările în cel mai scurt timp posibil.